top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzer Ergüler

Ürün tanıtım video ve filmi nasıl olmalıdır ?


ÜRÜN TANITIM FİLMİ ve VİDEO NASIL OLMALIDIR?



Ürün tanıtım filmi, firmaların imajını ve kalitesini arttırmak için son derece önemlidir. Ürün tanıtım videonuzu lansmanlar' da etkinliklerde, seminerler'de web siteler'de yayınlayarak daha fazla kitleye ulaşabilir ve ürünleriniz hakkında dikkat çekici bilgiler vererek cazip ve çekici gösterebilirsiniz. Ya da sosyal medya gibi büyük mecralarda ürün tanıtım videonuzu paylaşarak hedef kitle gelişimi sağlayabilirsiniz.


Ürün tanıtım filmlerin' de ürün ile alakalı farklı görüntülere yer verilmelidir. Bu görüntülerin beraberinde ürün hakkında tüketiciye yazı olarak aktarmak yerine seslendirme ile aktarmak filmin niteliğini artırır ve tüketiciye aktarılmak istenilen başarılı bir biçimde aktarılmış olur. Bu filmler de akış bir hayli önemlidir. Film içerisinde anlam kargaşasına sebep olacak akışa yer verilmemelidir. Film belli bir sıraya göre oluşturulup tüketiciye sunulmalıdır. Filmde kullanılacak olan seslendirmeler de anlaşılır ve net olmalıdır.


Reklam, ürün satışı için en önemli öğelerden biri olarak bilinmektedir. Bir ürünün reklamı ya da tanıtımı ne kadar nitelikli ve iyi olursa ürün satışı da o kadar fazla olabilmektedir. Bu nedenden dolayı firmalar ürünlerinin tanıtımını en iyi biçimde yapmayı hedeflemektedirler. İnsanlar uzun yazılar bulunan reklamlar yerine görsel içerikli reklamlara daha fazla rağbet etmektedir.

bottom of page